Dronning Louise PDF Udskriv Email

Rebekkaforeningen Viborg blev stiftet den 9. marts 1918 af ialt 7 søstre og brødre. Foreningens medlemmer var tidligere blevet indviet i Rebekkaloge nr. 4 Erica i Holstebro. Foreningens møder blev afholdt i de samme lokaler, hvor Broderloge nr. 39 Sct. Kjeld i Viborg holdt til.

Dokumenter fra dengang efterlod beretninger om, at man allerede på dette tidspunkt ydede et stort humanitært arbejde på mange fronter. 20 år forløb der under meget vanskelige tider og vilkår, inden Rebekkaforeningen voksede sig så stor, at den kunne danne grundlag for en loge.

Søndag, den 30. oktober 1938, institueredes Rebekkaforeningen Viborg, som Rebekkaloge nr. 25 under navnet Dronning Louise.

Søsterloge nr. 25 Dronning Louise har taget navn efter Chr. d. 9.'s hustru, Dronning Louise. Det er ikke tilfældigt, at netop det navn blev valgt. Dronning Louise var en fin og meget værdig kvinde, og hendes liv og færden tjener enhver søster til efterfølgelse.

Dronning Louise var mor og hustru og havde herudover mange andre gøremål. Hun var en kristen kvinde af både sind og gerning. Hendes navn er knyttet til mere end 20 institutioner, som hun har været med til at oprette. Herunder en del asyler, flere børnehjem, hospitaler samt Diakonissestiftelsen.
 

"Man kan aldrig betale med taknemmelighed; man kan kun betale tilbage med "venlighed" på et andet tidspunkt i livet."Logen i dag


I 1998 blev det vedtaget på et Storlogemøde, at de danske Rebekka søstre fremover benævnes Odd Fellow søstre. Navnet Rebekkaloge blev samtidig ændret til Søsterloge. Søsterloge nr. 25 Dronning Louise har virket i 70 år. I 2011 havde logen et medlemstal på over 100 søstre. Den 29. oktober 2011 blev søsterloge nr. 95 Båndet institueret.j

 
Valid XHTML & CSS | Template Design ah-68 | Copyright © 2009 by Firma